HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Placek jogurtowy z galaretką

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


Placek jogurtowy z galaretką

Czas: 50 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 10
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty (4,00)
Oglądano: 18495 razy

Placek jogurtowy z galaretką


Składniki:
- 1 galaretka
Masa jogurtowa:
- 350 ml śmietany 30%
- 1 duży jogurt naturalny (lub smakowy)
- 5 łyżeczek żelatyny
Biszkopt:
- 6 jaj
- 6 łyżek wody
- 30 dag cukru
- 25 dag mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przepis:
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Biszkopt: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z wodą aż będą sztywne. Następnie powoli dodajemy cukier i miksujemy na wolnych obrotach. Później dodajemy żółtka i wolno miksujemy. Powoli dodajemy mąkę i proszek do pieczenia mieszając ciasto. Gdy już będzie wszystko dobrze wymieszane wlewamy ciasto na uprzednio przygotowaną blaszkę i pieczemy w 180 stopniach ok. 20, 25 min.
Masa jogurtowa: Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki ciepłej wody. Ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Nadal ubijając dodać jogurt, a następnie żelatynę. Gotową masę wylać na upieczony biszkopt (gdyby masa nie była zbyt sztywna to włożyć ją na kilka minut do lodówki, a później wylać na biszkopt), a na nią tężejącą galaretkę i wstawić do lodówki.

Weronika-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Wypieki
Dodano: 2010-06-07 przez: Weronika belka przepisy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-05-01 - 15:15
Nick: ~xyz

pycha :)


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Sernik na kruchym spodzie

Czas wykonania: 90 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 6
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 3872 razy



Tradycyjna babka wielkanocna

Czas wykonania: 70 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 8
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullhearthalfheartemptyheartempty
Oglądano: 2604 razy



Sernik tradycyjny

Czas wykonania: 70 min
Trudność: 4/5
Dla osób: 10
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 8005 razy



Pączki

Czas wykonania: 120 min
Trudność: 4/5
Dla osób: 8
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 2185 razy



Placek z bitą śmietaną i jagodami

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 10
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 9004 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością. Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu