HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Pizza ze szprotkami

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Pizza ze szprotkami

Czas: 110 min
Trudność: 3/5

Dla osób: 2
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf (4,50)
Oglądano: 2908 razy

Pizza ze szprotkami


Składniki:
Ciasto:
- 40 dag mąki
- szklanka wody
- 2 dag drożdży
- 2 łyżki oleju
- tłuszcz do formy
- łyżeczka cukru
- sól
Wierzch:
- 20 dag świeżych lub wędzonych szprotek
- 25 dag pomidorów
- 3 ząbki czosnku
- 4 dag kaparów
- 12 dag żółtego sera
- 4 łyżki oleju
- pieprz
- sól

Przepis:
Wyrobić ciasto i odstawić na godzinę. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić i udusić w 2 łyżkach oleju, dodać zmiażdżony czosnek. Świeże szprotki oczyścić, usunąć łby i ości. Cisto rozwałkować i ułożyć w wysmarowanej formie. Posmarować je olejem i ułożyć na nim cienkie plasterki żółtego sera, polać masą pomidorową, następnie ułożyć szprotki, posypać solą i pieprzem, udekorować kaparami. Odstawić pizzę na 20 minut. Następnie piec ok. 30 minut.

Weronika-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Pizze
Dodano: 2010-06-07 przez: Weronika belka przepisy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Mała pizza z pieczarkami

Czas wykonania: 75 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 3
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 7989 razy



Pizza nicejska

Czas wykonania: 110 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 2
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 5509 razy



Pizza z pomidorami

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 2
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 3700 razy



Ciasto do pizzy

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 8652 razy



Ciasto na pizzę

Czas wykonania: 50 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 6
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 13484 razy



Pizza florencka

Czas wykonania: 70 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 2
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 4269 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu