HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Pizza florencka

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Pizza florencka

Czas: 70 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 2
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty (3,50)
Oglądano: 4269 razy

Pizza florencka


Składniki:
Ciasto:
- 30 dag mąki
- 2 łyżki oleju
- 2 dag drożdży
- 1/3 szklanki mleka
- szklanka wody
- tłuszcz do formy
- sól
Wierzch:
- 3 cebule
- 3 pomidory
- 4 dag kaparów
- 12 dag żółtego sera
- 4 łyżki oleju
- tymianek
- bazylia
- pieprz
- sól

Przepis:
Ciasto drożdżowe wyrobić, odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Cebulę pokroić na półplasterki i podsmażyć na oleju. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na cząstki. Wyrośnięte ciasto ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie, ułożyć na nim cebulę i pomidory, posypać kaparami, przyprawami i startym serem. Polać resztą oleju. Piec ok. 20 minut.

Weronika-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Pizze
Dodano: 2010-06-06 przez: Weronika belka przepisy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Pysia-miniatura-50Dodano: 2010-08-31 - 08:36
Nick: Pysia (3941) bhat

Jeśli chodzi o ciasto do pizzy, to zamiast mleka czasami daję samą wodę. Czasami najprostsze składniki na ciasto są najlepsze. Niektórzy dodają jeszcze jajka, ale nie zawsze takie coś wychodzi dobrze.


Dodano: 2015-03-16 - 16:28
Nick: ~marii

ja nigdy nie moge trafić z solą, zawsze za mało...


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Mała pizza z pieczarkami

Czas wykonania: 75 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 3
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 7989 razy



Pizza neapolitańska

Czas wykonania: 100 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 2
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34
Oglądano: 5625 razy



Pizza ze szprotkami

Czas wykonania: 110 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 2
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf
Oglądano: 2907 razy



Pizza sycylijska

Czas wykonania: 110 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 2
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 4270 razy



Ciasto do pizzy

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 8652 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu