| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Pizza florencka
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:Ciasto:- 30 dag mąki - 2 łyżki oleju - 2 dag drożdży - 1/3 szklanki mleka - szklanka wody - tłuszcz do formy - sól Wierzch: - 3 cebule - 3 pomidory - 4 dag kaparów - 12 dag żółtego sera - 4 łyżki oleju - tymianek - bazylia - pieprz - sól Przygotowanie:Ciasto drożdżowe wyrobić, odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Cebulę pokroić na półplasterki i podsmażyć na oleju. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na cząstki. Wyrośnięte ciasto ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie, ułożyć na nim cebulę i pomidory, posypać kaparami, przyprawami i startym serem. Polać resztą oleju. Piec ok. 20 minut.Zobacz inne przepisy z kategorii: Pizze
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeDodano: 2015-03-16 - 16:28 Nick: ~marii ja nigdy nie moge trafić z solą, zawsze za mało... Dodano: 2010-08-31 - 08:36 Nick: Pysia (3941) ![]() Jeśli chodzi o ciasto do pizzy, to zamiast mleka czasami daję samą wodę. Czasami najprostsze składniki na ciasto są najlepsze. Niektórzy dodają jeszcze jajka, ale nie zawsze takie coś wychodzi dobrze. Dodaj komentarz do przepisu!
|