×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Pilaw trynidadzki

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł60 min1/524.84518
Pilaw trynidadzki

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 100 g ryżu długoziarnistego
- 2 pojedyncze filety z piersi z kurczaka
- 2 pomidory
- 1 duża cebula
- 2 kostki mięsne
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżeczki soli
- pół łyżeczki pieprzu
- łyżeczka cukru
- ćwierć łyżeczki suszonego tymianku
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki soku z cytryny
- pół łyżeczki startej skórki z cytryny
- łyżka masła
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Mięso pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 30 minut. W garnku rozgrzać olej i smażyć pokrojoną w kostkę cebulę przez 2 minuty ciągle mieszając. Następnie dodać pokrojone pomidory, cukier, tymianek, łyżeczkę soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i skórkę z cytryny. Smażyć, mieszając 3 minuty. Wrzucić ryż i dusić około 4 minuty, aż wchłonie tłuszcz. Mąkę wymieszać z łyżeczką soli i pozostałym pieprzem, obtoczyć w niej mięso i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie dodać mięso do ryżu, pomidorów i cebuli, dodać kostki mięsne, wlać 2 szklanki wody, wymieszać, zagotować, przykryć i gotować około 20 minut. Przed podaniem polać stopionym masłem i posypać pietruszką.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Makarony i ryż

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu