×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Pierogi z serem

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł70 min2/534.84669
Pierogi z serem

Składniki:

Farsz:
- 200 g białego sera
- 1 jajko
- pół opakowania cukru waniliowego
- 1 łyżka cukru
- 3 łyżki słodkiej śmietany
Ciasto:
- 2 szklanki mąki
- pół szklanki wrzątku
- 4 łyżki zimnej wody
- szczypta soli

Przygotowanie:

Farsz: Ser utrzeć z żółtkiem, cukrem, cukrem waniliowym, śmietaną. Białko ubić na sztywną pianę i dodać do utartego sera. Wymieszać.
Ciasto: Mąkę i sól zalać wrzątkiem i zimną wodą, wymieszać łyżką, przykryć i odstawić na 20 minut. Po upływie czasu wyrobić ciasto na gładką masę, ponownie przykryć i odstawić na 20 minut. Następnie znów wyrobić ciasto, rozwałkować, wykrawać koła, nakładać farsz, zwinąć na pół i zalepić widelcem.
W garnku zagotować wodę i wrzucić ulepione pierogi. Wymieszać, aby nie przykleiły sie do dna. Gotować ok. 5 minut od wypłynięcia na wierzch.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Kluski i naleśniki

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-05-31 - 17:36
Nick: zbyszek (600) yhatyhatyhatyhat

Smak z dzieciństwa u babci.Pycha.


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu