×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Pierogi z jagodami

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł50 min2/5543373
Pierogi z jagodami

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

Farsz:
- 1/2 kg jagód
- 1/2 szklanki cukru
Ciasto:
- 3 szklanki mąki
- 3/4 szklanki wrzątku
- 1/3 szklanki zimnej wody
- szczypta soli

Przygotowanie:

Farsz: Jagody wymieszać z cukrem.
Ciasto: Do miski wsypać mąkę i sól, zalać wrzątkiem i zimną wodą, wymieszać łyżką, przykryć i odstawić na 20 minut. Po upływie tego czasu wyrobić ciasto na gładką masę, ponownie przykryć i odstawić na następne 20 minut. Na koniec jeszcze raz wyrobić, rozwałkować, wyciąć koła, łyżeczką nakładać jagody, ciasto zwinąć na pół i zakleić najpierw palcami, a następnie widelcem. Gotowe wrzucić do gotującej się wody, wymieszać, aby nie przykleiły się do dna i gotować ok. 5 minut po wypłynięciu na wierzch.
Podawać z cukrem lub śmietaną.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Kluski i naleśniki

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2011-03-10 - 12:17
Nick: Melisa (3301) bhat

Oj pychotka i dawne wspomnienie, jak kiedyś takie pierogi, a właściwie jagody, brudziły ubrania :) Ale ciągle są niezastąpione i pyszne, polecam robić jak najczęściej :)


Dodano: 2010-08-31 - 13:19
Nick: Pysia (3941) bhat

Uwielbiam jagody oraz pierogi, a połączenie tych dwóch rzeczy na raz to dla mnie po prostu rewelacja. Jagódki puszczają pyszny soczek:-)


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu