HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Piernik

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Piernik

Czas: 90 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty (3,57)
Oglądano: 4745 razy

Piernik


Składniki:
- 100 g margaryny
- 3/4 szklanki cukru
- 2 żółtka
- 2 białka
- 100 g miodu
- 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
- 1,5 szklanki mąki
- 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżka kakao
- 1 opakowanie przyprawy korzennej do piernika

Przepis:
Margarynę utrzeć z cukrem, dodając żółtka, miód, 1 łyżkę zimnej wody, kwaśną śmietanę, mąkę, sodę, kakao oraz przyprawę korzenną. Ucierając doprowadzić do uzyskania gładkiej masy. Do ciasta można dodać oprószone mąką bakalie. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Następnie ciasto przełożyć do podłużnej formy o długości ok. 25 cm (jeśli chcemy zrobić piernika na zwykłej blasze to musimy podwoić ilość składników), wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Piec w 170 stopniach 60 minut.

Weronika-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Wypieki
Dodano: 2010-06-01 przez: Weronika belka przepisy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Rolada z jagodami

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 6
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 3568 razy



Kopiec kreta

Czas wykonania: 90 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 10
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 24168 razy



Placek niedzielny

Czas wykonania: 90 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 10
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart34heartemptyheartempty
Oglądano: 7598 razy



Sernik Izaura

Czas wykonania: 110 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 32
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 10235 razy



Ciasto tiramisu

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 10
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 41402 razy



Placek z jagodami i kruszonką

Czas wykonania: 115 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 10
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 5680 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu