HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Pieczony ryż po chińsku

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Pieczony ryż po chińsku

Czas: 55 min
Trudność: 3/5

Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty (3,80)
Oglądano: 5384 razy


Składniki:
- 600 g gotowanego ryżu
- 100 g wołowiny
- 100 g szynki gotowanej
- 30 g boczku
- 4 jajka
- 1 papryka zielona
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki słodkiego sosu sojowego
- 4 łyżki siekanej natki pietruszki
- 5 łyżek oleju
- sól
- pieprz

Przepis:
Mięso pokroić w cienkie plasterki, wymieszać z siekanym czosnkiem, szczyptą soli, pieprzem, mąką ziemniaczaną i łyżką sosu sojowego. Paprykę przekroić na pół i oczyścić z gniazd nasiennych, a następnie pokroić w cienkie paski. Szynkę i boczek pokroić w drobną kostkę. Jajko wymieszać z pietruszką. W patelni o zaokrąglonym dnie rozgrzewać porcjami niewielką ilość oleju i kolejno podsmażać mięso, paprykę, szynkę i boczek, energicznie mieszając. Podsmażone składniki przekładać do miski. Ryż rozdrobnić, krótko podsmażyć, odgarnąć do brzegów patelni, a na jej środek wbić jajka. Mieszać dopóki nie zgęstnieją, po czym wymieszać z pozostałymi składnikami i łyżką sosu sojowego. Doprawić do smaku i podawać.

Weronika-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Makarony i ryż
Dodano: 2010-05-23 przez: Weronika belka przepisy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Ryż duszony z szynką

Czas wykonania: 45 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 2752 razy



Ryż po katalońsku

Czas wykonania: 45 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf
Oglądano: 7012 razy



Risotto weneckie

Czas wykonania: 35 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 3
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf
Oglądano: 7704 razy



Spaghetti z sosem bolońskim

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 4039 razy



Wiejskie spaghetti

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 3294 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu