×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Pieczeń drobiowa

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
pow. 20 zł90 min3/5632052
Pieczeń drobiowa

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 1 kg filetów z kurczaka
- 2 ugotowane marchewki
- 1 duża cebula
- 300g pieczarek
- 4 ząbki czosnku
- 1 pęczek szczypiorku
- 1,5 łyżki majeranku
- 1,5 łyżeczki pieprzu cytrynowego
- czarny pieprz
- sól
- 3 łyżki bułki tartej + do formy
- 1 jako
- fix do kotletów mielonych
- olej

Przygotowanie:

Mięso i marchewki zmielić, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę a cebulę posiekać. Pieczarki zetrzeć na tarce i razem z cebulą smażyć na łyżce oleju. Do mięsa z marchewką dodać ostudzoną cebulę z pieczarkami, czosnek, posiekany szczypiorek, jajko i 3 łyżki bułki tartej oraz wsypać fix, majeranek i pieprz cytrynowy. Doprawić czarnym pieprzem i solą. Dokładnie wymieszać. Masę włożyć do średniej keksówki posmarowanej olejem i posypanej bułką tartą. Piec około 60 minut w 200 stopniach C.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu