×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Pieczarki nadziewane mielonym

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł30 min2/543.413975
Pieczarki nadziewane mielonym

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 8 dużych pieczarek
- 500 g mielonego mięsa
- 1 jajko
- 1 średnia cebula
- 2 łyżki bułki tartej
- sól
- pieprz
- czosnek granulowany
- natka pietruszki
- majeranek
- tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:

Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć. Następnie dodać do mięsa razem z przyprawami, jajkiem i bułką tartą. Wyrobić jednolitą masę. Kapelusze pieczarek oddzielić od ogonków i obrać, nafaszerować je mięsem (ogonki można drobno pokroić i dodać do mięsa). Na patelni rozgrzać tłuszcz i wkładać kotleciki mięsem do dołu lekko dociskając, podsmażyć i odwrócić do góry nogami. Podsmażyć.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-10-23 - 19:13
Nick: ~feniks

zrobiliśmy szwedzki stól i twoje pieczarki były rewelacyjne.


Dodano: 2011-11-29 - 10:17
Nick: kama ()

Muszę przyznać jeszcze nie jadłam,ale z chęcią wypróbuje ten przepis,wygląda pysznie.


Dodano: 2011-11-17 - 12:27
Nick: ~słodka kicia

Muszę przyznać że są rewelacyjne za każdym razem wszyscy nieżle się nimi zajadają pozdrawiam i polecam:)


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu