HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Pianka z czerwonych porzeczek

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Pianka z czerwonych porzeczek

Czas: 25 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 6
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14 (4,25)
Oglądano: 4444 razy

Pianka z czerwonych porzeczek


Składniki:
- 450 g czerwonych porzeczek
- 2 jajka
- 1/2 szklanki mleka
- 3/4 szklanki cukru
- 12 g żelatyny

Przepis:
Porzeczki zalać małą ilością wody, rozgotować i ostudzić. Żelatynę namoczyć w pół szklanki zimnej wody, podgrzać i rozpuścić. Oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać 3 łyżki cukru i ubić. Mleko zagotować, lekko przestudzić, wlać powoli do żółtek i ubić na parze do zgęstnienia. Pod koniec ubijania dodać żelatynę. Masę połączyć z porzeczkami, wstawić do lodówki. Białka z resztą cukru ubić na sztywną pianę, dodać do zastygającej masy, lekko wymieszać. Wstawić do lodówki.

Weronika-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery
Dodano: 2010-07-24 przez: Weronika belka przepisy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

brak_zdjecia_K-50Dodano: 2011-02-06 - 15:41
Nick: Melisa (3301) bhat

Lubię wszelkiego rodzaju pianki. Ta napewno jest pyszna i ze względu na czerwone porzeczki trochę kwaskowa. Ciekawi mnie jej rzeczywisty smak, więc niedługo zrobię.


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Truskawkowy puch

Czas wykonania: 45 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 6
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf
Oglądano: 9941 razy



Marmoladki

Czas wykonania: 180 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 5
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 7654 razy



Owocowy zawrót głowy

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 5
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full
Oglądano: 1438 razy



Gofry

Czas wykonania: 25 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 2871 razy



Czekoladowe naleśniki z bananami

Czas wykonania: 50 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full
Oglądano: 1632 razy



Deser łowicki

Czas wykonania: 70 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 9253 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu