×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Pasztet z kaczki i warzyw

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
pow. 20 zł60 min3/5603256
Pasztet z kaczki i warzyw

Składniki:

- 1 kaczka
- 1 kg podgardla wieprzowego
- 4 marchewki
- 3 pietruszki
- kawałek selera
- 4 średnie cebule
- 3 jajka
- bułka tarta
- vegeta
- sól
- pieprz
- tłuszcz do formy

Przygotowanie:

Warzywa obrać i umyć. Kaczkę oraz podgardle także umyć i razem z warzywami ugotować do miękkości. Następnie wszystko odcedzić i ostudzić (z mięsa usunąć kości). Mięso wraz z warzywami zmielić. Tak przygotowaną masę mięsno-warzywną wymieszać z jajkami i taką ilością bułki, aby nie była zbyt rzadka. Doprawić solą, pieprzem oraz vegetą. Masą wyłożyć wysmarowane tłuszczem foremki o wymiarach 15x32 cm. Piec godzinę w temperaturze 200 stopni.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu