×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Paszteciki z serem i grzybami

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł40 min3/5445174
Paszteciki z serem i grzybami

Składniki:

Ciasto:
- 1/2 kg mąki
- 2 jajka
- 1 1/2 łyżki cukru
- 5 dag drożdży
- kostka margaryny
- 1/4 szklanki kwaśnej śmietany
- szczypta soli
Farsz:
- 400 g pieczarek
- 450 g sera żółtego

Przygotowanie:

Ciasto: Margarynę, cukier utrzeć, dodać jajka, pokruszone drożdże i śmietanę, dalej ucierać. Następnie dodać mąkę i wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia.
Farsz: Ser zetrzeć. Pieczarki zmielić przez maszynkę. Połączyć i wymieszać.
Ciasto rozwałkować, pokroić w prostokąty. Na każdy nałożyć farsz i zwinąć w rulonik. Wierzchy posmarować rozmąconym białkiem lub mlekiem. Smażyć w głębokim oleju na złoty kolor.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Kluski i naleśniki

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-07-20 - 23:44
Nick: ~xxxx

to jest przepis do pieczenia w piekarniku


Dodano: 2012-07-20 - 22:53
Nick: ~sylwester

strasznie nasiakly tluszczem, nastepnym razem dodam ocet albo spirytus do ciasta,


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu