×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Parówki z warzywami w cieście

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł60 min2/583.88737
Parówki z warzywami w cieście

Składniki:

- 4 cienkie długie parówki
- 150 g sera żółtego
- 3 szklanki mąki
- 1/2 szklanki zimnego masła
- 1 szklanka jogurtu, maślanki lub kwaśnej śmietany
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka soli
- 1-2 łyżeczki oregano
- kawałek żółtej papryki
- kawałek czerwonej papryki
- 1 szklanka pokrojonej na małe kawałki fasolki szparagowej

Przygotowanie:

Do miski wsypać mąkę, proszek, sodę, sól, oregano oraz masło pocięte na kawałeczki. Wszystko razem wyrobić na ciasto lub miksować mikserem z haczykami. Parówki ugotować i pokroić w plasterki, dodać do ciasta razem z pokrojonym w kostkę serem oraz warzywami. Na końcu wlać śmietanę (jogurt, maślankę). Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowane ciasto wyłożyć na posypaną mąką deskę i rozgnieść na placek ok. 30x25cm. Powycinać kwadraty, ułożyć je na blachę wyłożoną pergaminem i piec w 180 stopniach.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zapiekanki, tosty

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu