×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Paprykowy gulasz z wołowiną

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
pow. 20 zł120 min3/5601870
Paprykowy gulasz z wołowiną

Składniki:

- 1,2 kg chudej wołowiny
- 2 cebule
- 3 kolorowe papryki
- 300 g pasty pomidorowej
- 600 ml bulionu wołowego
- 2 łyżki mąki pszennej
- 3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka kminku
- 1 łyżeczka majeranku
- sól
- pieprz

Przygotowanie:

Wołowinę pokroić w dwu centymetrową kostkę i włożyć do naczynia żaroodpornego. Do bulionu o temperaturze pokojowej dodać mąkę i mocno roztrzepać za pomocą trzepaczki. Następnie dodać pastę pomidorową, papryki w proszku, rozgnieciony czosnek, kminek. Całość wymieszać i zalać przygotowanym bulionem mięso. Dusić w piekarniku, pod przykryciem, w temperaturze 200C ok. 100 minut. Co jakiś czas zamieszać. Cebulę pokroić w ćwiartki, paprykę w kostkę (1,5x 1,5cm) i dodać razem z majerankiem na pół godziny przed końcem. Zmniejszyć temperaturę do 170C. Doprawić solą i pieprzem.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu