HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Papryka nadziewana mięsem mielonym

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


Papryka nadziewana mięsem mielonym

Czas: 75 min
Trudność: 1/5

Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14 (4,37)
Oglądano: 21814 razy

Papryka nadziewana mięsem mielonym


Składniki:
- 500g mięsa mielonego
- 4 średnie czerwone papryki
- 1 cebula
- 1 jajko
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz

Przepis:
Paprykę myjemy odcinamy czubek tam, gdzie jest zielona łodyżka i oczyszczamy paprykę z nasion. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy, cebulę, pietruszkę, doprawiamy do smaku i wyrabiamy. Do środka papryki wkładamy mięso. Otwór przez, który wkładaliśmy mięso przykrywamy odciętą wcześniej częścią papryki. Wkładamy tak przygotowane papryki do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 stopniach aż papryka będzie miękka czyli tak około 50 minut.

Weronika-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne
Dodano: 2010-05-11 przez: Weronika belka przepisy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-10-23 - 09:17
Nick: ~Damian

No i super nareszcie normalny przepis bez Kuskusu Asparagusu i liści figowca zrywanych o poranku ! Propouje mielone wymieszać z ryżem a na górę pod "dekielek" łyżeczka kukurydzy - extra !


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Udka w płatkach kukurydzianych

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34
Oglądano: 6872 razy



Klopsiki wieprzowe w sosie cytrynowym

Czas wykonania: 45 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 2014 razy



Pikantny kociołek z mielonego mięsa

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 6348 razy



Schab ze śliwką

Czas wykonania: 120 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 8
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheartemptyheartempty
Oglądano: 4401 razy



Kurczak w pomarańczach z kuskusem i migdałami

Czas wykonania: 45 min
Trudność: 4/5
Dla osób: 4
Koszt: pow. 20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullhearthalfheartemptyheartempty
Oglądano: 2178 razy



Bitki wołowe

Czas wykonania: 120 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 3
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheartemptyheartemptyheartempty
Oglądano: 3753 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością. Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu