×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Papryka nadziewana mięsem mielonym

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł75 min1/544.226651
Papryka nadziewana mięsem mielonym

Składniki:

- 500g mięsa mielonego
- 4 średnie czerwone papryki
- 1 cebula
- 1 jajko
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz

Przygotowanie:

Paprykę myjemy odcinamy czubek tam, gdzie jest zielona łodyżka i oczyszczamy paprykę z nasion. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy, cebulę, pietruszkę, doprawiamy do smaku i wyrabiamy. Do środka papryki wkładamy mięso. Otwór przez, który wkładaliśmy mięso przykrywamy odciętą wcześniej częścią papryki. Wkładamy tak przygotowane papryki do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 stopniach aż papryka będzie miękka czyli tak około 50 minut.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-10-23 - 09:17
Nick: ~Damian

No i super nareszcie normalny przepis bez Kuskusu Asparagusu i liści figowca zrywanych o poranku ! Propouje mielone wymieszać z ryżem a na górę pod "dekielek" łyżeczka kukurydzy - extra !


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu