×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Omlet portugalski

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł20 min1/524.59009
Omlet portugalski

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 4 jajka
- 10 dag szynki
- 2 ząbki czosnku
- łyżka wody mineralnej
- łyżka masła
- sól
- pieprz

Przygotowanie:

Szynkę pokroić w cienkie paski. Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać wodę mineralną, sól, pieprz i utrzeć. Z białek ubić pianę i połączyć ją z żółtkami, posiekanym czosnkiem oraz szynką. Dokładnie wymieszać. Na dużej patelni stopić masło, wylać przygotowaną masę, przykryć. Smażyć na małym ogniu, po czym odwrócić na drugą stronę i zarumienić.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Dania z jaj i sera

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2016-05-04 - 13:44
Nick: ~stopgrubasom

a potem masz obwisly brzuch fuuuj


Dodano: 2012-10-18 - 00:06
Nick: ~Weronii

Ja po przewróceniu zarumienioną stronę polewam ketchup'em, kładę plasterki ogórka kiszonego, podsmażoną kiełbaskę w półplasterkach albo jakąś wędlinkę pokrojoną, pieczarki (jeśli mam akurat) i na wierzch ser żółty (kilka plastrów rozłożyć) i przykryć pokrywką na parę minut, serek się roztopi i mamy domową pizzę przepyszną tanim sposobem :)


Dodano: 2011-10-09 - 11:54
Nick: Tornado01 ()

Super przepis na pewno spróbuję tego dania pozdrawiam serdecznie


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu