×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Ogórki kiszone

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł10 min1/543.84671
Ogórki kiszone

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 1 kg ogórków
- 3-4 gałązki kopru
- 3-4 ząbki czosnku
- 4 kawałki korzenia chrzanu
- 3 łyżki soli
- 1l wody

Przygotowanie:

Wodę zagotować. Ogórki, koper, chrzan umyć. Czosnek obrać. Do zagotowanej wody dodać sól i wymieszać, aby się rozpuściła. Na dno kamiennego garnka lub dwóch litrowych słoików włożyć koper. Następnie wcisnąć ogórki, chrzan i czosnek. Zalać wodą. Garnek nakryć czymś ciężkim, a słoiki po prostu zakręcić.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przetwory

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2010-08-31 - 08:39
Nick: Pysia (3941) bhat

Jest to chyba najbardziej tradycyjny przepis na kiszone ogórki i być może najlepszy. Niezastąpione do piwa i do przygryzienia mocniejszych trunków.


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu