HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Ogórki faszerowane

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Ogórki faszerowane

Czas: 15 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty (3,75)
Oglądano: 21976 razy

Ogórki faszerowane


Składniki:
- 2 świeże ogórki zielone
- 250 g białego sera
- 4-5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- czosnek granulowany
- ostra papryka
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól

Przepis:
Ogórki pokroić na kawałki długości 8 cm. Wydrążyć w nich środek zostawiając boki i dno o grubości 1 cm. Posolić wewnątrz i odwrócić na chwilkę otworem do dołu, aby odciekł sok. Ser rozetrzeć z jogurtem i koncentratem na jednolitą masę. Przyprawić do smaku i wymieszać. Napełnić ogórki farszem, posypać szczypiorkiem.

Weronika-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przekąski
Dodano: 2010-06-13 przez: Weronika belka przepisy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

brak_zdjecia_K-50Dodano: 2011-02-11 - 17:56
Nick: Melisa (3301) bhat

Trochę inna przekąska :) Na zdjęciu fajnie wyglada i napewno jest smaczna, więc warto zrobić.


Dodano: 2012-06-22 - 22:22
Nick: ~Mateusz

no wygląda nawet ciekawi


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Kanapki z pastą z pieczarek

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 6
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheartemptyheartemptyheartempty
Oglądano: 2299 razy



Muchomory

Czas wykonania: 15 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 6
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 20439 razy



Pasta jajeczno - śledziowa

Czas wykonania: 15 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 3
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullhearthalfheartemptyheartempty
Oglądano: 5048 razy



Mini caprese

Czas wykonania: 20 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full
Oglądano: 5697 razy



Pasta z wędzonej makreli

Czas wykonania: 20 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheartemptyheartempty
Oglądano: 2115 razy



Matiasy z warzywami

Czas wykonania: 15 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 6
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart14heartempty
Oglądano: 8087 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu