×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Naleśniki ze szpinakiem i serem brie

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł40 min2/5451942
Naleśniki ze szpinakiem i serem brie

Składniki:

Ciasto naleśnikowe:
- 2 szklanki mleka
- 1,5 szklanki mąki
- 1 jajko
- olej do smażenia
Farsz:
- 400 g mrożonego szpinaku
- 1 ser brie
- 3-4 ząbki czosnku
- ok. 100 ml słodkiej śmietany 30-36%
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- sól
- pieprz
- 1 łyżka masła

Przygotowanie:

Ciasto naleśnikowe: Podane składniki prócz oleju wymieszać razem na jednolitą masę. Z powstałego w ten sposób ciasta usmażyć na oleju naleśniki.
Farsz: Szpinak rozmrozić i odcisnąć wodę. Na dużej patelni rozgrzać masło i podsmażyć chwilkę przeciśnięty lub posiekany drobno czosnek. Następnie dodać szpinak, podsmażyć. Ser drobno pokroić i dodać do szpinaku wraz ze śmietaną, sokiem z cytryny i przyprawami. W razie potrzeby można dodać czosnek granulowany. Smażyć do rozpuszczenia się sera.
Naleśniki posmarować farszem szpinakowym, zwinąć w rulon i ponownie chwilkę podsmażyć z obu stron.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Kluski i naleśniki

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu