| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Naleśniki ze szpinakiem i serem brie
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:Ciasto naleśnikowe:- 2 szklanki mleka - 1,5 szklanki mąki - 1 jajko - olej do smażenia Farsz: - 400 g mrożonego szpinaku - 1 ser brie - 3-4 ząbki czosnku - ok. 100 ml słodkiej śmietany 30-36% - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżeczka oregano - 1 łyżeczka ziół prowansalskich - sól - pieprz - 1 łyżka masła Przygotowanie:Ciasto naleśnikowe: Podane składniki prócz oleju wymieszać razem na jednolitą masę. Z powstałego w ten sposób ciasta usmażyć na oleju naleśniki.Farsz: Szpinak rozmrozić i odcisnąć wodę. Na dużej patelni rozgrzać masło i podsmażyć chwilkę przeciśnięty lub posiekany drobno czosnek. Następnie dodać szpinak, podsmażyć. Ser drobno pokroić i dodać do szpinaku wraz ze śmietaną, sokiem z cytryny i przyprawami. W razie potrzeby można dodać czosnek granulowany. Smażyć do rozpuszczenia się sera. Naleśniki posmarować farszem szpinakowym, zwinąć w rulon i ponownie chwilkę podsmażyć z obu stron. Zobacz inne przepisy z kategorii: Kluski i naleśniki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|