HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Naleśniki z serem

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Naleśniki z serem

Czas: 30 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 3
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34 (4,67)
Oglądano: 4736 razy

Naleśniki z serem


Składniki:
Ciasto:
- 2 szklanki mleka
- 1,5 szklanki mąki
- 1 jajko
Farsz:
- 1 jajko
- 200 g białego półtłustego lub tłustego sera
- 2 łyżki słodkiej śmietany
- 2 łyżki cukru
- 3 łyżeczki cukru waniliowego
- tłuszcz do smażenia

Przepis:
Ciasto: Wszystkie składniki mieszamy razem na jednolitą masę, a następnie smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju.
Farsz: Do sera dodajemy żółtko, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i ucieramy. Białko ubijamy, a następnie dodajemy do sera i delikatnie mieszamy.
Naleśniki smarujemy farszem i zawijamy w kopertę a następnie chwilkę smażymy aż się zarumienią.

Weronika-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Kluski i naleśniki
Dodano: 2010-05-21 przez: Weronika belka przepisy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

brak_zdjecia_K-50Dodano: 2011-02-08 - 17:10
Nick: Melisa (3301) bhat

Mmm, pyszne naleśniki, ja właśnie najbardziej lubię i dosyć często robię te z serem, ale zawsze zwijam, a te złożone w kopertę też ładnie wyglądają :)


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Knedliki

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf
Oglądano: 20881 razy



Paszteciki z serem i grzybami

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 4785 razy



Leniwe pierogi

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 3
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 6173 razy



Knedle drożdżowe z jagodami

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 3
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 4034 razy



Naleśniki po kijowsku z marchewką

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 6
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 3652 razy



Placuszki kefirowe z jagodami

Czas wykonania: 20 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34
Oglądano: 6940 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu