HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Naleśniki z mięsem na ostro

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Naleśniki z mięsem na ostro

Czas: 60 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 2
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14 (4,17)
Oglądano: 6113 razy

Naleśniki z mięsem na ostro


Składniki:
- 1 jajko
- niepełna szklanka mleka
- około szklanki mąki
- 400 g mięsa np. karkówki lub wołowiny
- 1/2 papryki czerwonej
- 1 średnia czerwona cebula ewentualnie biała
- 1 sos pomidorowy
- bazylia
- papryka ostra
- chili
- przyprawa gyros
- 6 plasterków żółtego sera
- olej do smażenia
- 1/2 łyżki margaryny

Przepis:
Jajko, mleko i mąkę wymieszać razem na jednolite ciasto, z którego usmażyć na rozgrzanym oleju 4 naleśniki. Mięso pokroić w większą kostkę, posypać przyprawą do gyrosa i podsmażyć około 5 minut. Sos pomidorowy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodać bazylię i doprawić na ostro chili i papryką, wlać do mięsa. Dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Dno naczynia żaroodpornego wysmarować margaryną i ułożyć pierwszy naleśnik, na niego nałożyć mięso z sosem, następny naleśnik, warzywa pokrojone w kostkę, naleśnik, mięso, naleśnik i ser. Zapiekać w piekarniku w 180 stopniach około 15 minut.

Weronika-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Kluski i naleśniki
Dodano: 2011-02-28 przez: Weronika belka przepisy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Małdrzyki krakowskie

Czas wykonania: 20 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 8053 razy



Tortilla z cukinią

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 3
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 3385 razy



Kluski spatzle

Czas wykonania: 25 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 6331 razy



Placuszki z bakaliami

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 5
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full
Oglądano: 1916 razy



Naleśniki z jagodowym serkiem

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 2
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full
Oglądano: 2264 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu