×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Naleśniki z mięsem na ostro

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł60 min2/524.26987
Naleśniki z mięsem na ostro

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 1 jajko
- niepełna szklanka mleka
- około szklanki mąki
- 400 g mięsa np. karkówki lub wołowiny
- 1/2 papryki czerwonej
- 1 średnia czerwona cebula ewentualnie biała
- 1 sos pomidorowy
- bazylia
- papryka ostra
- chili
- przyprawa gyros
- 6 plasterków żółtego sera
- olej do smażenia
- 1/2 łyżki margaryny

Przygotowanie:

Jajko, mleko i mąkę wymieszać razem na jednolite ciasto, z którego usmażyć na rozgrzanym oleju 4 naleśniki. Mięso pokroić w większą kostkę, posypać przyprawą do gyrosa i podsmażyć około 5 minut. Sos pomidorowy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodać bazylię i doprawić na ostro chili i papryką, wlać do mięsa. Dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Dno naczynia żaroodpornego wysmarować margaryną i ułożyć pierwszy naleśnik, na niego nałożyć mięso z sosem, następny naleśnik, warzywa pokrojone w kostkę, naleśnik, mięso, naleśnik i ser. Zapiekać w piekarniku w 180 stopniach około 15 minut.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Kluski i naleśniki

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu