×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Mus czekoladowy na mleczku kokosowym

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-20 zł30 min2/555179
Mus czekoladowy na mleczku kokosowym

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 1 puszka mleczka kokosowego
- 250 g gorzkiej czekolady

Opcjonalnie:
- masło orzechowe
- wiórki kokosowe
- wiórki czekoladowe do dekoracji

Przygotowanie:

1. W misce umieszczonej nad wrzącą wodą roztop gorzką czekoladę wraz z mleczkiem kokosowym, tak by uzyskać jednolitą płynną masę czekoladową. Masę cały czas mieszaj, by czekolada nie przywarła do dna. Czekoladę z mleczkiem można również roztopić w mikrofalówce, należy jednak uważać by nie przegrzać czekolady.

2. Gotową masę umieść w lodówce na ok. 3 h. Masa po tym czasie powinna zgęstnieć.

3. Kiedy masa czekoladowa jest już schłodzona, wyjmij ją z lodówki i miksuj przez ok. 1 minutę, aż masa stanie się puszysta. Przełóż do pucharków.

Opcjonalnie: do masy w trakcie miksowania można dodać masło orzechowe lub np. wiórki kokosowe. Deser dekorujemy owocami lub tartą czekoladą/wiórkami kokosowymi.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu