×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Mięso mielone po sycylijsku

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł50 min2/534.87588
Mięso mielone po sycylijsku

Składniki:

- 500 g mielonego mięsa
- 2 marchewki
- 6 pieczarek
- 1 cebula
- 200 ml bulionu może być z kostki
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- listek laurowy
- sól
- pieprz
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Mięso rozdrobnić i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dusić około 10 minut. Po tym czasie dodać pokrojoną w plasterki marchewkę oraz pieczarki. Wlać bulion, wrzucić liść laurowy i dusić wszystko do miękkości. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku, dodać koperek i wymieszać. Podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2011-02-03 - 10:58
Nick: ewasylwia (2869) rhatrhatrhatrhat

Czegoś takiego z mięsem mielonym nie robiłam, coś podobnego robię ale z mięsem gulaszowym, ale teraz zrobię wdług twojego pomysłu


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu