×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Makowiec zawijany w kruche ciasto

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł90 min3/51055685
Makowiec zawijany w kruche ciasto

Składniki:

- 500 g mąki
- 1 kostka margaryny
- 0,5 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka kwaśnej śmietany
- 3 jajka (2 żółtka + jedno całe)
- masa makowa

Przygotowanie:

Składniki posiekać i zagnieść ciasto. Odstawić do lodówki na 40 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki, podzielić na dwie części, obie rozwałkować. Posmarować białkiem i na jedno i drugie rozwałkowane ciasto wyłożyć masę makową. Zwinąć w rulony, końcówki ciasta podwinąć pod spód. Ciasto zawinąć w pergamin i piec 60 minut na złoty kolor.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Wypieki

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu