×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Makiełki

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł20 min1/534.75416
Makiełki

Składniki:

- 250 g makaronu najlepiej domowego lub gotowego np. krajanki albo nitek
- około 1 1/2 szklanki zmielonego maku
- około 3 szklanek mleka
- około 3/4 szklanki cukru

Przygotowanie:

Makaron ugotować i odcedzić. Mleko zagotować i zalać nim mak wymieszany z cukrem, wymieszać. Masę makową dodać do makaronu i wymieszać. Do makiełek można również dodać bakalie np. orzechy, rodzynki, migdały. Można zjadać ciepłe lub zimne, jak kto lubi.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Makarony i ryż

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2011-02-06 - 19:40
Nick: Kamillo (162) yhat

Wigilia to czas makiełek, karpia i ostatnio dobrej whisky. Wszystko nawet można ze sobą mieszać, byle nie za dużo!!!


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu