×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Makaron kokardki z kiełbasą

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł30 min2/544.27001
Makaron kokardki z kiełbasą

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 250 g makaronu kokardki
- 3 kawałki kiełbasy
- 1 czerwona papryka
- 100 g pieczarek
- 1/2 szklanki bulionu mięsnego
- 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
- oliwa

Przygotowanie:

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Pieczarki i paprykę pokroić w kostkę. Następnie dodać je do kiełbasy i zalać bulionem. Przykryć i dusić około 5-8 minut. Dodać makaron, pietruszkę, przyprawić do smaku, wymieszać i podawać.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Makarony i ryż

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2011-11-23 - 13:36
Nick: ~emila

Ciekawy przepis, wlasnie zabieram sie do roboty...moj maluch uwielbia makarony i mysle ze mu zasmakuje


Dodano: 2011-09-27 - 12:52
Nick: ~patysza

to jest pyszne i ładnie wygląda a jaki prosty przepis


Dodano: 2011-03-09 - 19:51
Nick: Melisa (3301) bhat

Taki makaron bardzo ładnie prezentuje się w różnych daniach i tutaj też, niby proste danie na kokardki z kiełbasą, a jaki fajny efekt, mniam mniam :-)


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu