×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Lody jagodowe z budyniowym sosem czekoladowym

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł20 min1/524.52996
Lody jagodowe z budyniowym sosem czekoladowym

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 1/2 litra mleka
- 1/2 opakowania budyniu czekoladowego bez cukru
- 1,5 łyżki cukru
- 500 g lodów jagodowych
- kilka jagód do przybrania
- orzechy włoskie do przybrania

Przygotowanie:

Budyń i cukier rozpuścić w 4 łyżkach mleka. Pozostałe mleko zagotować, zdjąć z ognia i wymieszać z budyniem, a następnie podgrzać i wystudzić często mieszając. Pucharki napełnić lodami, polać zimnym sosem czekoladowym, przybrać orzechami i jagodami.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu