×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Litewskie bliny ziemniaczane

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł40 min2/543.112922
Litewskie bliny ziemniaczane

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 10 dużych ziemniaków
- szklanka mąki
- 50 g drożdży
- 0,5 łyżeczki cukru
- szklanka ciepłej wody
- sól

Przygotowanie:

Do drożdży dodać cukier, łyżkę mąki, ciepłą wodę, dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Ziemniaki zetrzeć na tarce, dodać mąkę i wlać zaczyn. Wyrobić ciasto, przykryć i odstawić na 4-5 godzin. Patelnię wysmarować skórką słoniny, wlewać łyżką porcję ciasta i rozprowadzić ją po całej patelni. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać polane kwaśną śmietaną lub stopionym masłem.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Kluski i naleśniki

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu