×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Leśne grzybki w zalewie octowej

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł50 min2/5445707
Leśne grzybki w zalewie octowej

Składniki:

- grzybki leśne np. borowiki, podgrzybki, maślaki, kurki itd.
- 3,5 szklanki wody
- 1 szklanka octu
- liście laurowe
- ziele angielskie
- cebula
- 1 łyżka soli
- 2 łyżki cukru
- gorczyca

Przygotowanie:

Grzyby oczyścić i gotować aż będą miękkie, ale nie rozgotować ich. Do wody dodać ocet, liście laurowe, ziele angielskie, pokrojoną w plasterki cebulę, sól, cukier i wszystko zagotować. Do słoików włożyć grzybki oraz gorczycę i zalać je przygotowaną wcześniej i lekko przestygniętą zalewą (zalewy nie odcedzać - cebula, liście oraz ziele angielskie mają wpaść podczas wlewania do słoików). Słoiki szczelnie zamknąć, włożyć do garnka z wodą i zagotować. Gdy woda zacznie się gotować można zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez około 5-10 minut.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przetwory

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2013-04-14 - 21:43
Nick: ~Czarna

Ile tych grzybów?


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu