HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Leśne grzybki w zalewie octowej

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Leśne grzybki w zalewie octowej

Czas: 50 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 4
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty (4,00)
Oglądano: 5150 razy

Leśne grzybki w zalewie octowej


Składniki:
- grzybki leśne np. borowiki, podgrzybki, maślaki, kurki itd.
- 3,5 szklanki wody
- 1 szklanka octu
- liście laurowe
- ziele angielskie
- cebula
- 1 łyżka soli
- 2 łyżki cukru
- gorczyca

Przepis:
Grzyby oczyścić i gotować aż będą miękkie, ale nie rozgotować ich. Do wody dodać ocet, liście laurowe, ziele angielskie, pokrojoną w plasterki cebulę, sól, cukier i wszystko zagotować. Do słoików włożyć grzybki oraz gorczycę i zalać je przygotowaną wcześniej i lekko przestygniętą zalewą (zalewy nie odcedzać - cebula, liście oraz ziele angielskie mają wpaść podczas wlewania do słoików). Słoiki szczelnie zamknąć, włożyć do garnka z wodą i zagotować. Gdy woda zacznie się gotować można zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez około 5-10 minut.

Weronika-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przetwory
Dodano: 2011-02-02 przez: Weronika belka przepisy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2013-04-14 - 21:43
Nick: ~Czarna

Ile tych grzybów?


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Ogórki konserwowe słodko-kwaśne

Czas wykonania: 20 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 6
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 19158 razy



Ogórki curry

Czas wykonania: 25 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 6
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullhearthalfheartemptyheartempty
Oglądano: 5343 razy



Powidła ze śliwek

Czas wykonania: 65 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 10
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 3843 razy



Konfitura truskawkowo - pomarańczowa

Czas wykonania: 35 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 10
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 2297 razy



Kompot z jabłek

Czas wykonania: 25 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf
Oglądano: 6746 razy



Powidła śliwkowe

Czas wykonania: 240 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heartemptyheartemptyheartemptyheartemptyheartempty
Oglądano: 3415 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu