×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Leczo

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł60 min1/5447856
Leczo

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 4 czerwone papryki
- 1 żółta papryka
- 1 zielona papryka
- 2 cebule
- 150 g pieczarek
- 2 kawałki kiełbasy
- koncentrat pomidorowy
- sól
- pieprz
- ostra papryka mielona
- tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:

Paprykę myjemy, oczyszczamy ze środka z nasion i kroimy w paski. Cebulę obieramy i także kroimy w paski. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Do garnka wkładamy paprykę, cebulę, pieczarki, doprawiamy do smaku, podlewamy odrobiną wody i dusimy na małym ogniu pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Kiełbasę podsmażamy i dodajemy do leczo. Gdy wszystko będzie już miękkie, dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Krótką chwilkę trzymamy jeszcze na ogniu i gotowe.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Dania z warzyw

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-10-20 - 20:40
Nick: ~Agnes

Ja nie dodaję smalcu, ale na początku wrzucam do garnka boczek pokrojony w drobne krążki, potem dopiero wrzucam cebulę, paprykę i pozostałe składniki.


Dodano: 2011-03-10 - 13:45
Nick: Melisa (3301) bhat

Super danie z warzyw, jest bardzo pyszne, łatwe do zrobienia i do tego jest kolorowe - ładnie wygląda na zdjęciu :-)


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu