×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Kurczak z czerwoną fasolą i papryką

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-20 zł45 min1/544.8196
Kurczak z czerwoną fasolą i papryką
Kurczak z czerwoną fasolą i papryką

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 2 piersi z kurczaka
- puszka czerwonej fasoli
- 1 czerwona papryka
- 100 g boczku wędzonego
- łyżka masła
- olej do smażenia
- sól i pieprz

Dodatkowo:
- ryż
- natka pietruszki do posypania

Przygotowanie:

1. W garnku roztapiamy łyżkę masła, na którym następnie obsmażamy pokrojony w kostkę boczek, który po obsmażeniu wyjmujemy do miseczki.

2. W tym samym garnku podsmażamy pokrojonego w kostkę kurczaka.

3. Do podsmażonego mięsa dodajemy obsmażony boczek, pociętą w paski czerwoną paprykę oraz całą fasolę z puszki wraz z zalewą, w której się znajduje.

4. Następnie dodajemy sól i pieprz i dusimy wszystko razem przez ok. 20 minut.

5. Ryż gotujemy zgodnie z opisem podanym na opakowaniu.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu