×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Kurczak w galarecie

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł50 min2/543.825411
Kurczak w galarecie

Składniki:

- 1 podwójny filet z kurczaka
- groszek do przystrojenia
- kawałek czerwonej papryki
- 3-4 szparagi
- 1 kostka rosołowa
- 4 łyżeczki żelatyny

Przygotowanie:

Filet z kurczaka ugotować. Paprykę pokroić w paski. Kostkę rosołową rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody i dodać żelatynę, wymieszać. Ugotowane mięso podzielić na mniejsze części i poukładać na podłużnym talerzu. Przystroić groszkiem, szparagami oraz papryką. Do przystrojenia można używać także innych warzyw np. kukurydzę, gotowaną marchewkę, itd. Bulion wylać na talerz z kurczakiem i włożyć do lodówki do stężenia.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przekąski

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu