×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Kruszon jabłkowy z wanilią

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
pow. 20 zł35 min1/5104.52915
Kruszon jabłkowy z wanilią

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 4 jabłka
- 2 litry lekkiego białego wina
- 1 laska wanilii
- 2 cytryny
- 125 g cukru

Przygotowanie:

Laskę wanilii przekroić wzdłuż. Z cytryn wycisnąć soki wymieszać go z cukrem i wanilią. Jabłka obrać, przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie plasterki i wymieszać z sokiem z cytryny. Zalać jabłka częścią białego wina, przykryć i wstawić do lodówki. Do pozostałego wina włożyć skórkę z jabłek, gniazda nasienne i odstawić do schłodzenia. Następnie wino przecedzić przez sitko i połączyć z jabłkami w winie.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Napoje i drinki

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2010-06-13 - 09:48
Nick: Pysia (3941) bhat

Wygląda to wszystko bardzo interesująco i to wręcz idealny przepis na wszelkie przyjęcia. Pozostaje tylko wypróbować i opisać czy wszystko wyszło. :)


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu