×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Krupnik z fasolą

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł40 min2/544.44915
Krupnik z fasolą

Składniki:

- puszka białej fasoli
- 100 g kaszy
- 200 g wędzonego boczku
- 1 marchew
- 1/4 małego selera
- sól
- pieprz
- 1 łyżka smalcu
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie:

Kaszę opłukać i wsypać do garnka. Zalać 4-5 szklankami wody, posolić, doprawić pieprzem, przykryć i gotować 25 minut. Boczek oraz seler pokroić w kostkę, marchew w krążki i obsmażyć na smalcu. Następnie wrzucić do zupy i doprawić do smaku. Podawać posypaną natka pietruszki.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-08-16 - 08:19
Nick: ~jan

A co zrobić z puszką białej fasoli?


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu