×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Kruche z czerwonymi porzeczkami

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-20 zł60 min2/52042596
Kruche z czerwonymi porzeczkami

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 3 szklanki czerwonej porzeczki
Ciasto:
- 400 g mąki
- 260 g margaryny
- 120 g cukru
- 4 żółtka
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki śmietany
Piana:
- 8 białek
- 560 g cukru

Przygotowanie:

Ciasto:
Blaszkę o wymiarach 25/36 wyłożyć papierem do pieczenia.
Margarynę posiekać, dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto, które następnie rozwałkować i wyłożyć na blaszkę.
Porzeczki umyć, osączyć i wyłożyć na ciasto.
Piana:
Do białek dodać cukier i ubić je na sztywną pianę, którą wyłożyć na porzeczki.
Ciasto piec w 180 stopniach przez 40 minut.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Wypieki

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu