×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Królik w sosie własnym

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
pow. 20 zł90 min4/543.56802
Królik w sosie własnym

Składniki:

- tusza królicza
- 2 marchewki
- 3 średnie cebule
- 1/2 główki czosnku
- 3 gałązki tymianku
- 3 liście laurowe
- kilka ziaren ziela angielskiego
- sól
- pieprz
- łyżeczka łagodnej musztardy
- 4 łyżki oliwy

Przygotowanie:

Mięso umyć i poporcjować. Cebulę pokroić w plastry, marchewkę na mniejsze kawałki, a czosnek przecisnąć przez praskę. Do oliwy dodać sól, pieprz oraz czosnek, wymieszać i natrzeć tak przygotowaną marynatą mięso, obłożyć je cebulą i włożyć na kilka godzin do lodówki (najlepiej na noc). Następnie mięso krótko podsmażyć, przełożyć do rondla, zalać wodą tak, aby było zanurzone, dodać tłuszcz z patelni, marchewkę, tymianek, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować około 90 minut na małym ogniu bez przykrycia, aby sos odparował i lekko zgęstniał. Mięso wyjąć z sosu, usunąć liście laurowe, ziele angielskie, dodać musztardę i zmiksować sos na gładką konsystencję sos.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu