HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Królik w sosie własnym

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Królik w sosie własnym

Czas: 90 min
Trudność: 4/5

Dla osób: 4
Koszt: pow. 20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full (5,00)
Oglądano: 6236 razy

Królik w sosie własnym


Składniki:
- tusza królicza
- 2 marchewki
- 3 średnie cebule
- 1/2 główki czosnku
- 3 gałązki tymianku
- 3 liście laurowe
- kilka ziaren ziela angielskiego
- sól
- pieprz
- łyżeczka łagodnej musztardy
- 4 łyżki oliwy

Przepis:
Mięso umyć i poporcjować. Cebulę pokroić w plastry, marchewkę na mniejsze kawałki, a czosnek przecisnąć przez praskę. Do oliwy dodać sól, pieprz oraz czosnek, wymieszać i natrzeć tak przygotowaną marynatą mięso, obłożyć je cebulą i włożyć na kilka godzin do lodówki (najlepiej na noc). Następnie mięso krótko podsmażyć, przełożyć do rondla, zalać wodą tak, aby było zanurzone, dodać tłuszcz z patelni, marchewkę, tymianek, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować około 90 minut na małym ogniu bez przykrycia, aby sos odparował i lekko zgęstniał. Mięso wyjąć z sosu, usunąć liście laurowe, ziele angielskie, dodać musztardę i zmiksować sos na gładką konsystencję sos.

Natalina-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne
Dodano: 2013-07-01 przez: Natalina (2370) rhatrhatrhat
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika Natalina

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Gorące kulki z mięsa mielonego

Czas wykonania: 50 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 5
Koszt: pow. 20 zł

Ocena: heartemptyheartemptyheartemptyheartemptyheartempty
Oglądano: 1651 razy



Gołąbki kapuściane

Czas wykonania: 100 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 5
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 4178 razy



Udka w płatkach kukurydzianych

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34
Oglądano: 8587 razy



Schab w sosie musztardowym

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart14heartempty
Oglądano: 12038 razy



Stek po kowalsku

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 2
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34
Oglądano: 7984 razy



Pulpety w sosie śmietanowym

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullhearthalfheartemptyheartempty
Oglądano: 4214 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu