×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Krabowo - krewetkowy przysmak czosnkowy

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-20 zł15 min1/533.34651
Krabowo - krewetkowy przysmak czosnkowy

Składniki:

- 1 opakowanie krewetek królewskich (już przygotowanych do jedzenia) lub tak jak w moim przypadku nowy wynalazek pod nazwą LARGE PRAWNS, jest to połączenie kilku smaków, między innymi kraba, krewetek i ryby ale bardzo delikatne, wyglądem przypominające duuuuże krewetki
- 4-5 ząbków czosnku
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju
- 2 łyżki posiekanego koperku lub natki pietruszki

Przygotowanie:

Krewetki w obu przypadkach należny rozmrozić. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać, ale nie za mocno olej lub oliwę, dodać po chwili czosnek i delikatnie podsmażyć, nie rumienić bo będzie gorzki. Następnie dodać krewetki i smażyć dosłownie 5 minut. Ponieważ używamy już gotowych do jedzenia wystarczy, że się dobrze podgrzeją. Następnie dodać posiekany koperek lub pietruszkę. Podawać najlepiej z pełnoziarnistym pieczywem. Smacznego.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Ryby, owoce morza

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu