×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Kotlety schabowe

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł20 min1/543.34533
Kotlety schabowe

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 4 plastry schabu
- 1 jajko
- bułka tarta
- vegeta
- pieprz
- papryka słodka lub ostra jak kto lubi
- czosnek granulowany
- 1 cebula
- tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:

Mięso rozbijamy. Cebulę obieramy i kroimy na plastry. Mięso przekładamy cebulą i zostawiamy na ok. godzinę (najlepiej jest to zrobić poprzedniego dnia wieczorem i zostawić w lodówce na noc). Jajko doprawiamy przyprawami i roztrzepujemy na talerzyku. Bułkę tartą wsypujemy na talerzyk. Mięso obtaczamy w jajku, a następnie w bułce i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy chwilę z jednej i drugiej strony na złoty kolor.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu