×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Konfitura truskawkowo - pomarańczowa

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł35 min2/51042777
Konfitura truskawkowo - pomarańczowa

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 1 kg truskawek
- 5, 6 pomarańczy
- 2 kg cukru
- 1 butelka środka żelującego
- kwasek cytrynowy

Przygotowanie:

Truskawki drobno pokroić. Pomarańcze podzielić na cząstki, usunąć z nich błonki i wycisnąć sok. Objętość miąższu i soku powinna wynosić ok. 1 l. Truskawki, pomarańcze, cukier i kwasek cytrynowy szybko zagotować. Gotować przez 4 minuty na dużym ogniu. Dodać środek żelujący, wymieszać. Marmoladę zagotować. Porcja na 9 słoików po 450 g.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przetwory

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu