×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Konfitura truskawkowa z sokiem z czerwonej porzeczki

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł30 min2/51042768
Konfitura truskawkowa z sokiem z czerwonej porzeczki

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 1,5 kg obranych i umytych truskawek
- 1/4 litra soku z czerwonej porzeczki
- 1,25 kg cukru
- 1 torebka środka żelującego

Przygotowanie:

Truskawki pokroić na mniejsze kawałki i ostrożnie wymieszać z sokiem oraz 500 g cukru i odstawić na 6 godzin. W garnku wymieszać resztę cukru razem z środkiem żelującym. Truskawki wlać na cedzak, sok przelać do garnka z cukrem. Gotować 3 minuty, stale mieszając. Dodać truskawki, gotować jeszcze 2 minuty po czym zdjąć z ognia. Jest to porcja na 7 słoików po 450 g.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przetwory

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu