×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Kompot z jabłek

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł25 min2/544.57323
Kompot z jabłek

Składniki:

- 1 kg jabłek
- 3-4 szklanki wody
- 20 dag cukru

Przygotowanie:

Jabłka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Układamy w słoikach i zalewamy wodą z cukrem. Pasteryzujemy około 15 minut.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przetwory

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-05-31 - 13:25
Nick: zbyszek (600) yhatyhatyhatyhat

Dziś będę robił,to może być nie złt kompot.


Dodano: 2011-12-01 - 15:55
Nick: gosiek (153) yhat

Warto dodać do każdego słoika kilka (dosłownie 3 - 4 ) gożdzików, zmieniają one zdecydowanie smak kompotu, wzbogacają smak, kompocik jest wtedy smaczniejszy :-)))


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu