×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Knedle

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł40 min1/5445445
Knedle

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 500 g gotowanych ziemniaków
- ok. 200 g mąki + mąka do obtoczenia knedli
- 2 jajka
- sól

Przygotowanie:

Ziemniaki rozgnieść. Następnie dodać mąkę, jajka oraz szczyptę soli i wyrobić ciasto. Z przygotowanego ciasta uformować kulki średniej wielkości i obtoczyć je w mące. W garnku zagotować wodę z 1/2 łyżeczki soli. Knedle wrzucić do gotującej się wody i gotować bez przykrycia około 20 minut. Następnie wyjąć i osączyć. Podawać z sosem i mięsem.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Kluski i naleśniki

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu