×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Kluski spatzle

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł25 min1/544.16735
Kluski spatzle

Składniki:

- 350 g mąki
- 3 jajka
- 1/2 łyżeczki soli

Przygotowanie:

W misce wymieszać mąkę, sól, jajka i 1/8 l letniej wody. Wyrobić ciasto. W garnku zagotować co najmniej 2 l posolonej wody. Ciasto rozprowadzić w małych ilościach na drewnianej deseczce. Kawałki ciasta zsuwać za pomocą noża do gotującej wody. Kiedy ugotowane kluseczki wypłyną na wierzch, wyłowić je łyżką cedzakową. Są idealnym dodatkiem do dań mięsnych.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Kluski i naleśniki

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu