×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Kluski gnocchi

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł30 min3/544.86871
Kluski gnocchi

Składniki:

- 500 g ugotowanych ziemniaków
- 150 g mąki
- 2 jajka
- 1/2 łyżeczki soli

Przygotowanie:

Ziemniaki rozgnieść, zagnieść z mąką, jajkami i solą. Wyrobić ciasto. Jeśli będzie się kleić to dodać więcej mąki. W szerokim garnku zagotować około 2 l wody. Z ciasta uformować wałek, odkrawać małe kawałki, spłaszczać je widelcem i wrzucać do gotującej wody. Gotować na małym ogniu około 10 minut, po czym wyjąć łyżką cedzakową.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Kluski i naleśniki

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu