×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Klopsy z kapustą pekińską

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł60 min2/554.67298
Klopsy z kapustą pekińską

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

Klopsy:
- 400 g mięsa mielonego
- 200 g kapusty pekińskiej
- 2 jajka
- 1 szklanka kaszy manny
- 1 cebula
- czosnek
- przyprawa do mielonego mięsa
- przyprawa do gyrosa
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Sos:
- mały słoik koncentratu pomidorowego
- 1/2 szklanki śmietany
- 1 kostka rosołowa
- 3 szklanki wody
- sól
- pieprz

Przygotowanie:

Klopsy: Kapustę poszatkować, dodać do mięsa razem z pozostałymi składnikami, wyrobić masę mięsną. Następnie uformować kulki i usmażyć je na rozgrzanym oleju.
Sos: Połączyć wszystkie składniki, dokładnie wymieszać i zagotować.
Usmażone klopsy przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem i piec ok. 30-40 minut.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu