HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Klopsy z kapustą pekińską

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Klopsy z kapustą pekińską

Czas: 60 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 5
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf (4,56)
Oglądano: 6995 razy

Klopsy z kapustą pekińską


Składniki:
Klopsy:
- 400 g mięsa mielonego
- 200 g kapusty pekińskiej
- 2 jajka
- 1 szklanka kaszy manny
- 1 cebula
- czosnek
- przyprawa do mielonego mięsa
- przyprawa do gyrosa
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Sos:
- mały słoik koncentratu pomidorowego
- 1/2 szklanki śmietany
- 1 kostka rosołowa
- 3 szklanki wody
- sól
- pieprz

Przepis:
Klopsy: Kapustę poszatkować, dodać do mięsa razem z pozostałymi składnikami, wyrobić masę mięsną. Następnie uformować kulki i usmażyć je na rozgrzanym oleju.
Sos: Połączyć wszystkie składniki, dokładnie wymieszać i zagotować.
Usmażone klopsy przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem i piec ok. 30-40 minut.

ewasylwia-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne
Dodano: 2011-03-06 przez: ewasylwia (2869) rhatrhatrhatrhat
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika ewasylwia

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Gyros

Czas wykonania: 20 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 2
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf
Oglądano: 4452 razy



Klopsiki wieprzowe w sosie cytrynowym

Czas wykonania: 45 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 2930 razy



Mięso mielone po sycylijsku

Czas wykonania: 50 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 3
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34
Oglądano: 7342 razy



Kotlety mielone nadziewane pieczarkami

Czas wykonania: 35 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf
Oglądano: 8301 razy



Pieczarki nadziewane mielonym

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 13624 razy



Gołąbki

Czas wykonania: 180 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf
Oglądano: 5590 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu