×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Klopsiki wieprzowe w sosie cytrynowym

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł45 min1/543.53140
Klopsiki wieprzowe w sosie cytrynowym

Składniki:

- 400 g mielonego mięsa
- 125 g ryżu
- 4 jajka
- 1 cebula
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 łyżka bułki tartej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
- mała szczypta cukru

Przygotowanie:

Ryż ugotować. Cebulę pokroić w drobną kostkę, pietruszkę posiekać. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić, dodać cebulę, pietruszkę, mięso oraz bułkę tartą. Wyrobić jednolitą masę. Dodać ryż, przyprawić solą i pieprzem. Następnie wymieszać. Uformować klopsiki o średnicy około 2,5 cm. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pulpety ze wszystkich stron. Żółtka i sok z cytryny wymieszać ze solą, pieprzem oraz cukrem i ubijać na parze, aż sos zacznie gęstnieć. Sos najlepszy jest świeży, dlatego należy go przygotować tuż przed podaniem klopsików.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu