×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Klopsiki w warzywach

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł40 min1/544.3270
Klopsiki w warzywach
Klopsiki w warzywach

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 500 g mięsa mielonego
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 duża marchewka
- 1 duża cukinii
- 2 łyżki przyprawy do mięsa mielonego
- 1 łyżka mielonej słodkiej papryki
- 1 łyżka mielonej wędzonej papryki
- przyprawa do pizzy lub oregano
- sól
- pieprz
- mąka
- olej do smażenia

Przygotowanie:

1. Do mięsa mielonego dodajemy jedno jajko, 2 łyżki bułki tartej, przyprawę do mięsa oraz łyżkę słodkiej mielonej papryki. Ugniatamy i formujemy klopsiki, które obtaczamy w mące.

2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy klopsiki do momentu, aż się zarumienią.

3. Gdy mięso się zarumieni, dodajemy puszkę krojonych pomidorów oraz pociętą w kostkę cukinię.

4. Następnie trzemy marchewkę na dużych oczkach tarki i dodajemy do reszty składników.

5. Doprawiamy łyżką wędzonej papryki, przyprawą do pizzy (lub oregano) oraz pieprzem i solą do smaku.

6. Wszystko dusimy razem na małym ogniu przez ok 15 minut.

Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu