×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Klopsiki w sosie koperkowym

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł55 min2/534.55862
Klopsiki w sosie koperkowym

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 300 g mielonego
- 1 bułka
- 1 jajko
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
Sos:
- 4 łyżki mleka
- 2 szklanki wywaru jarzynowego
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżki posiekanego koperku
- pieprz
- sól

Przygotowanie:

Bułkę namoczyć w wodzie. Do mięsa dodać jajko, odciśniętą bułkę, przyprawy i natkę pietruszki. Wyrobić masę. Następnie uformować kulki i wrzucać je do wrzącego wywaru jarzynowego, gotować 25-30 minut. Następnie wyjąć, gdyż wywar będzie potrzebny do sosu.
Sos: Mąkę rozprowadzić w zimnym mleku, wlać do wywaru, zagotować, dodać sok z cytryny, przyprawić do smaku, wsypać koperek, chwilę gotować.
Klopsiki podawać polane sosem z ryżem, makaronem lub ziemniakami.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu