×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Klops

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-20 zł80 min2/5602066
Klops

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 1,5kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- 2 średnie cebule
- 1/2szkl mleka
- 1 bułka kajzerka
- 1 łyżeczka pieprz
- 2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 2 łyżki maggi
- 1 ząbek czosnku
- 2-3 łyżki bułki tartej

Przygotowanie:

Maszynką jeszcze raz przekręcić mięso razem z cebulą, czosnkiem i wcześniej namoczoną w mleku kajzerką. Do masy dodać maggi, sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową. Dokładnie wymieszać. Następnie uformować klops, który ułożyć na blachę, posypać tartą bułką i wstawić na ok. 50 min do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu